Opening van het BUT Film festival en expositie Le Dernier Cri op 29 augustus

Tijdens deze Pre BUT wordt bekend gemaakt wie de ambassadeur 2015/2016 voor de BUTdichters wordt. Sinds 2010 vinden er bij het BUTFF al optredens van underground dichters plaats. Een scala aan, inmiddels soms ook grote namen, passeerden de revue. Daarom vinden wij het nu tijd om een ambassadeur uit te roepen. Onze keus is gevallen op een dichter uit Vlaanderen, Sven de Swerts, die in de loop der jaren regelmatig optrad bij het BUTFF. En waarvan je zeker kunt zeggen dat hij BUT is. Inhoudelijk sterk, ingetogen, subtiel de woorden afwegend met plotselingen uitbarstingen in vocaal geweld.

Op deze avond vind ook het optreden  plaats van de markante Rotterdamse multi-instrumentalist Harry Merry. Hij is een van de weinige Nederlandse muzikanten die geplaatst kan worden binnen het genre ‘outsider music’. Hem mee te maken is een belevenis op zich. Zie hier en hier

Ook start de opening van de expositie van  het zeefdruk collectief Le Dernier Cri uit Marseille, Frankrijk. Deze underground- en outsiders kunst is gebaseerd op onder andere de Parijse Punk scene van de jaren 80 en 90. Kleurige handgemaakte zeefdrukken met sensuele, verleidelijke tegelijk gruwelijke beelden. Le Dernier Cri produceerde in 20 jaar tijd meer dan 300 gezeefdrukte boeken waaronder het tijdschrift ‘Hôpital Brut’. Zij exposeerden over de hele wereld hun brute kunst, die zij vaak ter plekke in samenwerking met andere kunstenaars, animators, muzikanten en filmmakers maakten. Zo bouwden zij een internationaal netwerk op tussen kunstenaars van allerlei pluimage in diverse landen.

De opening is onderdeel van het BUT film festival

toegang is gratis !

[responsive]
Harry Merry[/responsive]
Harry Merry

[responsive] Le Dernier Cri[/responsive]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *