Groen Cafe - Natuur & Milieuvereniging Markant Breda

Groen Cafe

Groencafe Breda

Is dé ontmoetingsplek voor iedereen in Breda met groene ideeën of ambities voor zichzelf en de stad. Het Groencafe is een initiatief van Natuur- en Milieuvereniging Markkant Breda. Waarom? Simpelweg om iedereen te verbinden die zich wil inzetten voor schoonheid van landschap, natuur, milieu. Groencafe is een terugkerend concept en wordt gehouden in Brandpunt, de creatieve hotspot in Breda aan de Reigerstraat.

Thema: Hoeveel licht kan de nacht verdragen!

Aanmelden NU: [email protected]

Dit biedt het Groencafe jou deze keer

Wil je meer weten over de invloed van licht op mens, plant en dier? Over wat kunstlicht in de stad brengt en/of ontneemt? Over hoe dieren en planten reageren op een nieuwe lichtbalans in hun omgeving? Kom dan naar dit interessante Groencafé. Deskundigen delen hun visie en kennis. Ze gaan met ons het gesprek aan over het thema. Na deze avond ga je met een hoofd vol ‘verlichte ideeën’, nieuwe inzichten en inspirerende ontmoetingen naar huis. De presentatie is in handen van Sien Roof en het interview wordt begeleid door Ron Bekker .

Programma

  • 19.15 uur Inloop
  • 19.30 uur Opening met licht/donker quiz
  • 20.00 uur Presentatie 1 Bram Schiebroek. Bram heeft onderzoek gedaan naar het effect van licht op marterachtigen. Samen met een onderzoeksteam van Wageningen Universiteit heeft hij verschillende diergroepen onderzocht. Hij vertelt over de opzet en uitkomsten van dit gehele onderzoek.
  • 20.30 uur Presentatie 2 Hans Kattemölle, Hans is lichtspecialist. Met zijn bedrijf  zet hij gebouwen en voorwerpen letterlijk in de spotlights. Maar dit kan niet zomaar. Ook zijn bedrijf heeft rekening te houden met de ritmes van dag en nacht en de invloed op de natuur.De ethiek van licht, uitlichten en donker is belangrijk. Hij vertelt hoe hij hier mee omgaat.
  • 21.00 Pauze
  • 21.15 Interview/debat met de sprekers, Bram en Hans én het publiek. Er zal veel aan het licht komen dit uurtje..
  • 22.00 Slot officiële programma en daarna kennis uitwisselen met een drankje.
  • 23.00 Sluiting horeca.

Ontmoet gelijkgestemden; laat je inspireren; deel je kennis; hef het glas met ons! Aanmelden [email protected]. Vragen of tips voor Groencafe. Mail ons! Groene groeten van het groencafe team: Dorine Verheijden, Sien Roof en Ron Bekker.

Groencafe is een initiatief van natuur-en milieuvereniging Markkant Breda in samenwerking met Runnerscafe en Brandpunt.

Wanneer: 24 januari 2024
Tijd: vanaf 19.15 tot circa 23.00
Waar: Brandpunt
Organisator: Natuur-en milieuvereniging Markkant Breda

Aanmelden: info@markkantbreda.nl

Overig: https://www.markkantbreda.nl/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *