Graphic Design Festival Breda

Brandpunt is onderdeel van het internationale Graphic Design Festival Breda en heeft twee boeiende exposities in huis !

Typewood – The Declaration of Deconstructed Typography

De Typewood expositie toont het gehele ontwerpproces. Van het fontontwerp naar het produceren van de houten letters met hypermoderne cnc-freestechnieken, tot en met het testen en drukken van het typespecimen op een antieke hoogdrukpers. Dit project definieert moderne technieken en blaast oude technieken nieuw leven in.

Typewood is een project van (typo)grafisch ontwerpbureau Novo Typo uit Amsterdam.

[responsive]Typewood[/responsive]

Temporary Experts – Commentary – Where football meets visual culture

Het onderzoeksproject Commentary gaat over de wisselwerking tussen voetval en design. Waar komen voetbal en visuele cultuur samen? Gedurende een langere periode lanceren zij  diverse projecten met deze vraagstelling. Het eerste project is begin juni gelanceerd en heeft betrekking op de relatie tussen voetbal en grafisch ontwerp. Zij hebben uitvoerige gesprekken gevoerd met ontwerpers uit heel Europa, waaronder Hort, Hey studio, Designers Republic, KesselsKramer en Studio Dumbar, over deze relatie.

[responsive]where football meets visual culture[/responsive]

Graphic Design Festival Breda laat je kennismaken met toonaangevende grafisch ontwerpers. Maak kennis met toonaangevende grafisch ontwerpers die jouw blik op de wereld vormgeven. Vanaf 25 september een maand lang openbare interventies, exposities, workshops, lezingen en rondleidingen in het centrum van Breda.

Toegang gratis

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *