Onderstroom Breda

Inwolves is het geesteskindje van Karen Willems. Ze demonstreerde haar drumkunsten al bij onder andere Mauro, Dirk Serries, Yuko en Zita Swoon Group. Maar Inwolves, dat is helemaal haar eigen beestje. Ze laat er zich bijstaan door Jürgen De Blonde (Köhn, de portables) en Ward Dupan (Low Vertical) op synths en gitaren.

Inwolves houdt zich zelden tot nooit aan traditionele songstructuren. Al dan niet subtiele synthlagen vloeien achteloos in elkaar over en hechten zich aan het ritmische geweld van Karen Willems. Na de 10 inch ‘Air+’ die drijft op minimalistische sfeertekeningen is Inwolves klaar voor de nieuweling ‘Involves’. De avontuurlijke plaat klinkt vastberadener en een pak steviger dan zijn voorganger en verschijnt in maart 2016 bij Consouling Sounds. Wij mogen als eerste proeven van de nieuwe plaat tijdens deze Try-out.

RAMONA is wars van genre’s maar wil verklappen dat de muziek, veelal meerstemmig, er op uit is om “in alle eenvoud uw hart in te pakken”. RAMONA liet zich daarvoor inspireren door onder andere Nina Simone, Feist, & Sesamstraat. RAMONA noemt zich graag bezield, speels en hoopvol, zal op I-tunes onder ‘Alternative’ vallen maar is in de praktijk zo toegankelijk als de Beatles en minstens even aantrekkelijk (!). Kortom : Een mooie avond gegarandeerd!

Wie die 4 meisjes zijn?
• Naima Joris ( Isbells , Happy ) ; Drums, Zang
• Hanne Torfs ( Nunki, School Is Cool ) ; Gitaar, Casio, Duimpiano, Zang
• Juno Kerstens ( Ponies, Happy ) ; Cello, Plastic varken, Zang
• Ramona Verkerk ; Piano, Kinderpiano, Casio, Zang

De Dj’s van de Kettingzaag zagen kritisch as ever de boomstammetjes doormidden met hun vlijmscherpe plaatjes!

Brandpunt (Reigerstraat 16)

Deur: 21.00
22.00 Ramona
23.15 Inwolves

Entree
6.00 euro online voorverkoop
7.50 euro deurverkoop