DxF cafe: Mine Marker Drone

Drones krijgen een steeds slechtere reputatie, vooral omdat ze regelmatig worden gebruikt bij militaire operaties. Massoud is al enige tijd gefascineerd door drones, maar hij wilde ze inzetten om om levens te redden in plaats van ze te beëindigen. Hij en zijn team keken daarom naar manieren om met een drone ladmijnen te identificeren en de exacte positie ervan te labelen, waardoor het werk van ontmijningsteams veel makkelijker wordt.

Mine Marker Drone

Hoewel het idee eenvoudig is, was het omzetten in een werkend prototype een grote teamprestatie. Ze zijn nu op zoek naar een partner om te helpen met de mappingtechnologie, en voor financiering om het prototype productierijp te maken.

Massoud Hassani verhuisde in 1998 van Afghanistan naar Nederland op zoek naar een nieuw leven. Tijdens zijn jeugd in Kabul ontwikkelde Massoud een interesse voor technologie en kunst. Deze interesse bracht Massoud er toe om Industrial Design te gaan studeren aan de Design Academy Eindhoven. Massoud studeerde af in 2011 en startte twee jaar later zijn eigen ontwerpbureau om zijn afstudeerproject verder te ontwikkelen.

Praktische informatie

Datum
Deur open vanaf 19:30, het programma start om 20:00
Locatie Brandpunt, Reigerstraat 16, Breda
Toegang Gratis, drankjes voor eigen rekening
Taal Deze presentatie zal in het Nederlands gehouden worden
Aanmelden Het aantal bezoekers is beperkt tot 50 personen.
Meld je op tijd aan via het registratieformulier.